Moguće je izbjeći stvaranje dugova u blagdanskom razdoblju.Bliži se ono doba godine u kojem svi želimo iznenaditi nekom sitnicom osobe koje nam svijeta znače. Iako se temperatura spušta sve do minusa, ove zime u minus ne mora ući i vaš bankovni račun. Brine li vas budžet koji imate na raspolaganju, sjetite se da je važna namjera, a ne materijalna vrijednost dara. Kako ovi božićni blagdani ne bi utjecali na gomilanje (novih) dugova, donosimo vam nekoliko prijedloga čime uveseliti one koji po vama to najviše zaslužuju.

1. Fotografije
Kreativni, personalizirani darovi uvijek su dobrodošli! Zašto ne biste fotografiju otisnuli na šalicu ili na potpuno bijelu majicu? Možete je i umetnuti u okvir ili „ubaciti“ u album, a oni s malo više strpljenja mogu i sami izraditi album ili spomenar s fotografijama, datumima i događajima.

2. Knjiga
Dar koji znači više od milijun riječi, a koji se može naći i po prihvatljivim cijenama. Zavirite u antikvarijate ili u knjižare koje nude popuste. Za slučaj da baš u vaš grad dolazi sajam knjiga, ne zaboravite prošetati između bezbroj polica među kojima zasigurno možete naći upravo ono što tražite – po pristupačnoj cijeni.

3. Kasica
Najbolje novogodišnje odluke započinju štednjom. Kako biste bili originalni, sami izradite kasicu i potaknite dragu osobu da štedi za svoj cilj, a kao poticaj možete ubaciti i 10 ili 20 kuna.

4. Rokovnik/planer
U knjižarama i putem interneta možete kupiti zanimljive i korisne planere. Ako imate dovoljno mašte (i vremena), dragoj osobi možete pokloniti personalizirani planer od obične bilježnice ili papira koji ćete ukrasiti sa svime što voli osoba kojoj ćete ga pokloniti.

5. Poklon za gurmane
Kalupi za kolače, kuharica, pregača, pribor za pečenje… zasigurno su najbolji dar za ljude koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi u kuhinji. A što može biti bolje za vrijeme blagdana nego ukusna hrana i slasni kolači? ?

Nadamo se da ste sad puni ideja i da krećete na vrijeme u izradu darova koji će zasigurno „izmamiti“ osmijeh onima koje najviše volite.