Ovršni zakon ide u treće čitanje – Uz objašnjenje da je na njegov konačan tekst podnijet veći broj amandmana, Sabor je Ovršni zakon poslao na još jedno, treće čitanje kako mu je to predložila Vlada koja je zakon izradila.

Novi Ovršni zakon doživio je salve kritika u javnosti te je dogovoreno da se ipak  odgađa i ide u treće čitanje, doznaje se nakon održanog koalicijskog sastanka vladajuće većine u Banskim dvorima.

Ovršni zakon, koji je Vlada nedavno poslala u saborsku proceduru u drugo čitanje, ne razlikuje se previše od prve verzije, a čim je usvojen na Vladi kritiziran je od strane odvjetnika, blokiranih, javnih bilježnika, sudaca, ali i Hrvatske udruge poslodavaca.

Glavne su zamjerke da će postupak ovrhe biti još kompliciraniji, da će trajati dulje, zatrpati sudove i na kraju biti skuplji za ovrhovoditelje i ovršenike. – Zaključili smo da ovršni zakon treba još malo razmotriti s obzirom na sve primjedbe i najnovije prijedloge – kaže nam jedan sudionik jučerašnjeg koalicijskog sastanka u Vladi.

Drugi sugovornik pak kaže kako je sam premijer Andrej Plenković predložio da Ovršni zakon ide u treće čitanje s čime su se svi složili.

– Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je trenutno u SAD-u pa ćemo raspravu imati prije nastavka zasjedanja Sabora iduće godine – kaže sugovornik.

Izvor iz Banskih dvora potvrđuje da će Ovršni zakon u treće čitanje i da će ga u poboljšanoj verziji saborski klubovi vladajuće većine podržati.